[...] liczbą kcal na masę (oblicz w kalkulatorze zapotrzebowanie) , po trzecie, nie ograniczaj się w diecie tylko do piersi z kurczaka jako źródła białka i ryżu jako węgli. Jest wieprzowina, wołowina i wiele innych, analogicznie z węglami - ziemniaki, kasze itp. Co do węglowodanów, jedni masują na niskich węglach inni na wysokich, to już zależy od [...]
Warto urozmaicać mięsa, na inne rodzaje. Np podroby, wieprzowina. Masło orzechowe czasami nie zaszkodzi. Jednak nie jest to produkt godny polecenia. Jeżeli już, to z nerkowców, laskowych lub migdałów. http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy Warto zwiększyć trochę udział tłuszczów w [...]
[...] temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie) posilki 3- 5 razy dziennie glownie ryz kasz gryczana ziemniaki mieso drobiowe czasami wieprzowina ryby wszelkiego rodzaju szczegulnie tynczyk i przedewszystkim jaja, oliwa z oliwek owoce warzywa no i czasami piwo:) 11)przewidziane finanse na cykl 100 zl 12) [...]
[...] wody mineralne, herbaty ziołowe (z wyjątkiem herbaty z mięty pieprzowej). Niewskazane: Tłuste potrawy, a w szczególności tłuste gatunki mięs i drobiu (np. tłusta wieprzowina, gęsi, kaczki, golonki, żeberka), tłuste wędliny (np. baleron, salami, pasztety, pasztetowa, tłuste kiełbasy, salceson). Tłusty nabiał - żółte sery, sery typu [...]
Smażone mięsa w panierce faktycznie do najzdrowszych nie należą, nie jest to dobre na co dzień. Mięsa trzeba urozmaicać. Wieprzowina może być, byle nie jadać jej na okrągło. Ryby z puszki mozna wywalić z diety, nie są zdrowe. Świeże, a czasem wędzone lub mrożone. Białka na masie wystarcza 2g na kg masy ciała lub nawet mniej. Węgle wykorzystaj na [...]
[...] - źródła białka zwierzęcego sa dość mało urozmaicone - opierasz się głównie na produktach mlecznych i sojowych dodaj do sowojej mięso (wołowina, drób w mniejszym stopniu wieprzowina), ryby - brakuje Ci też moim zdaniem zdrowych tłuszczy, znajdziesz je w tłustych rybach, oliwie z oliwek a również zwykłej margarynie OLIMP 1000 to dobra kreatyna [...]
[...] jogurtach , kotletach, kanapkach i parówkach masy mięśniowej nie zbudujesz. Postaw na takie źródła białka jak : serek wiejski, pierś z kurczaka (najlepiej pieczona lub gotowana); chuda wołowina, chuda wieprzowina. Jeśli nie masz kasy na takie mięcho możesz iść w stronę gulaszy wołowych, gulaszy z indyka . Spróbuj do diety wprowadzić tuńczyka
[...] skladniki w proporcjach B-2-2.5g, T-1g, WW ok 2g na kg masy ciala. Dobieraj zdrowe nie przetwozone produkty. Zrodla bialek-jaja, piers kurczaka, indyka, wolowina, chuda wieprzowina, ryby, owoce morza itd Twarog, to ostatecznosc, ale tez ujdzie... ww- kasze, ryz brazowy, kuskus itd T-orzechy, oliwy z pierwszego tloczenia, omega3, zoltka [...]
[...] temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie) dieta nie jest podliczona dokladnie, główne źródła białka: twaróg, tuńczyki, kurczak, wieprzowina, źródła węglowodanów: ryż, ziemniaki, pieczywo, platki owsiane, jak nie mam dlugi czas możliwości zjeść normalnie to się poratuję wysokokalorycznym batonem, [...]
[...] czasem leśne grzyby albo krewetki jako dodatek obiad: znowu stek z warzywami itp kolacja: omlet z 5 jajek z bekonem, papryką itp to był przykładowy dzień. była też ryba i wieprzowina,a ale na te prawie 30kg mięsa jakie w tym czasie zjadłem 15-18kg to była wołowina, potem parę kg wieprzowiny, z 1,5 kg krewetek, ze 2 kg ryby koszt - faktycznie [...]
[...] hormonalnych. I żadnych tłuszczy zwierzęcych. Zamieniłabym te same białka na sniadanie na 3 całe jajka i kurczaka na jakieś bardziej tłuste mięso, chociażby udka z kurczaka, jeśli inne ci nie wchodzi. Ale wołowina, wieprzowina, podroby są bardzo ok. Rybke tłustą dorzuć - łososia, śledzia. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-02-15 07:59:13
około Godz: 06,00 Mleko 3,2% tłuszczu 250gram /8/8/12/153 Płatki kukurydziane 50gram /3/1/39/182 daj owsiane brak źródła białka około Godz:11,00 Chleb zwykły 100gram /5/1/52/245 daj pełnoziarnisty Szynka z indyka 100gram /16/2/0/81 brak tłuszczy poza tym lepiej jakbyś nosił pojemnik z ryżem etc. około Godz:14,00 Pierogi ruskie 180gram [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] dużo jak na Twój staż. 3-4 treningi w tygodniu starczą, żeby dać porządny bodziec do wzrostu. Ten gainer na II śniadanie odpada. Po co Ci banan po treningu, skoro masz gainer? Podbij tłuszcze do 1-1,5g na kg masy ciała. Źródła tłuszczy - tłuste ryby, oliwa, olej rzepakowy, awokado, wieprzowina, orzechy byle nie ziemne, siemię lniane, olej lniany.
[...] b/w/t to nie obliczałem . Dieta wygląda mniej więcej tak . 8:00. 3 jajka na miękko 9:30 Trening . 11:00 Pierś z kurczaka , ryż biały , jakaś sałatka . 14:30 Wołowina lub wieprzowina z makaronem (mięso najczęściej w postaci kotletów). 18:00 Makrela wędzona . 21:30 . Kostka sera białego z warzywami. Zmieniony przez - hubi1910 w dniu 2012-04-02 [...]
[...] serki itd. Ogólne zasady, do których będziesz się stosować: Jedz minimum 5, a nawet 6 posiłków dziennie. W każdym musisz uwzględnić źródło białka, optymalnie mięso (chuda wieprzowina, wołowina, unikaj piersi z kurczaka), ryba (najlepiej tłusta, czyli łosoś, halibut, makrela, oczywiście chude też mogą być), jajka. Jeśli chodzi o nabiał [...]